Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@13:10:47 GMT

جلسه فوق‌العاده ستاد مدیریت بحران بندر چابهار برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۹۸۱۱۵

جلسه فوق‌العاده ستاد مدیریت بحران بندر چابهار برگزار شد

جلسه فوق العاده ستاد مدیریت بحران بندر چابهار با هدف اتخاذ تدابیر پیشگیرانه در برابر سیلاب و تمهیدات ایمنی جلوگیری از خسارت به تجهیزات دریایی و بندری تشکیل شد. ۲۳ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۳ استانها سیستان و بلوچستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، بر اساس پیش‌بینی هواشناسی و فعال شدن سامانه بارشی در روزهای آتی همراه با وزش باد شدید و‌ احتمال جاری شدن سیل، ظهر امروز تمهیدات فوق‌العاده توسط ستاد مدیریت بحران اداره‌کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان اندیشیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهروز آقایی مدیر کل بنادر و دریانوردی پس از این جلسه اظهار داشت: ستاد مدیریت بحران اداره‌کل با  توجه به اخطارهای هواشناسی، ضمن اعلام آمادگی به کلیه آحاد سازمانی در جهت حفظ آمادگی لازم برای پاسخگوئی بموقع در برابر هر شرایط بحرانی و خاص، تدابیر و‌ تمهیدات پیشگیرانه لازم را جهت جلوگیری از خسارات احتمالی ناشی از وزش باد، رگبار، رعد و برق و جاری شدن سیل و یا آب گرفتگی اتخاذ نموده است. 

دستگاه‌های سیستان و بلوچستان موظف به آمادگی مقابله با سیلاب احتمالی شدندهشدار هواشناسی درباره احتمال وقوع سیل در سیستان و بلوچستانسیستان و بلوچستان| 1500 حاشیه‌نشین چابهاری در خطر سیلاب شدید هستند

آقایی تمهیدات و اقدامات انجام شده از جمله استقرار ایمن تجهیزات استراتژیک خشکی شامل جرثقیل های ساحلی و محوطه‌ای،  مکنده‌های غلات موجود در اسکله‌ها، تنظیم زاویه و‌ بستن بوم جرثقیل‌ها برای جلوگیری از خسارت ناشی از باد شدید و انجام سایر اقدامات لازم را مطابق چک لیست ایمنی اینگونه تجهیزات عنوان کرد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی بررسی مسیر و هدایت آب‌های سطحی و روان آب‌ها به دریا و جلوگیری از جاری شدن سیلاب در محوطه‌های کانتینری و‌ انتقال بخشی از کالاهای تخلیه شده در محوطه‌های روباز بندر را از دیگر تمهیدات اداره کل بنادر و دریانوردی برای کاهش خسارت احتمالی به کالاها در شرایط جوی نامساعد اعلام کرد.

وی افزود: تدابیر و الزامات ایمنی در خصوص کشتی های وارده به لنگرگاه اندیشیده شده تا عملیات پهلودهی و تخلیه ایمن پنج فروند کشتی حامل کالای اساسی و نفتی در بندر شهید بهشتی که اخیرا وارده بندر شده اند بدون اختلال و در کوتاهترین زمان ممکن و در شرایط ایمن صورت گیرد.

لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه و رعایت نکات ایمنی بویژه در شرایط طوفان و بارندگی، در روزهای نخست سال طی بازدید مدیر کل بنادر و دریانوردی و اعضای ستاد بحران اداره کل از بنادر صیادی و چندمنظوره در نوار ساحلی شرق و غرب استان و ضمن مذاکرات متعدد با مسئولین و بهره برداران بنادر مذکور مورد تاکید قرار گرفت.

به گزارش تسنیم، هواشناسی استان سیستان و بلوچستان امروز با صدور اخطاریه دریایی اعلام کرد: براساس نقشه‌ها و مدل‌های هواشناسی روزهای یکشنبه و دوشنبه 25 و 26 فروردین در سواحل و روی دریا رگبار متوسط تا سنگین رعدوبرق رخ خواهد داد.

با توجه به وزش باد شدید دریای عمان متلاطم و توفانی و ارتفاع موج حدود 1.5 تا 2.5 گاهی بیش از 2.5 متر پیش‌بینی می‌شود. از این رو شرایط برای فعالیت‌های دریایی و شنا در سواحل مناسب نیست و ضروری است تمهیدات لازم اندیشیده شود.

انتهای پیام/ ع

R7843/P1494/S6,65/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۹۸۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود آب بلوچستان تا ۴ سال آینده رفع می شود

به گزارش خبرگزاری مهر، عیسی بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور درباره اینکه آب ذخیره شده در سدها تا چه اندازه می‌تواند در تأمین آب شرب و آب مورد نیاز کشاورزی سیستان و بلوچستان مؤثر باشد، گفت: اکنون زمان بهره بردن از آبی است که پشت سدهای استان جمع شده است، زیرا عمده سدها پر هستند و به سرریز افتاده‌اند.

وی ادامه داد: برای تأمین آب شرب منطقه از آب رودخانه‌ها و گاهی منابع آب زیرزمینی و همچنین شیرین‌سازی آب دریا استفاده می‌شد که با شرایط کنونی و بارش‌های خوبی که صورت گرفته، اکنون آب شیرین سطحی فراوانی برای یک دوره چهار ساله در جنوب سیستان و بلوچستان وجود دارد.

سخنگوی صنعت آب کشور در گفت‌وگوی تلویزیونی با بیان اینکه با منابع آب ذخیره شده به مدت چهار سال تنش کمبود آب مناطق تحت پوشش شبکه انتقال آب سدها اعم از شرب و کشاورزی رفع خواهد شد، خاطرنشان کرد: طبق هدف گذاری انجام شده، تأمین آب شرب ۱۹۰۰ روستا در سیستان در این دولت به نتیجه خواهد رسید.

بزرگ‌زاده در خصوص تمهیدات وزارت نیرو در مدیریت و کنترل سیلاب سیستان و بلوچستان اظهار داشت: دو دسته از اقدامات برای مدیریت سیلاب انجام شده که نخستین آن، زیرساخت‌ها است. به این منظور طی سالیان گذشته، سرمایه‌گذاری‌های لازم برای احداث سدها انجام شد تا بتوان با کمک این سازه‌ها اتفاقات حدی و هیدرولوژیکی را کنترل کرد. اقدام دیگر در ردیف اقدامات غیرسازه‌ای قرار دارد و مربوط به مهندسی حاکم بر بهره‌برداری از سازه‌ها و پروژه‌ها است. تمهیدات دیگری در حوزه مدیریت سیلاب انجام می‌شود که در سه مرحله اقدامات پیش از سیلاب، حین سیلاب و اقدامات پس از سیلاب دسته بندی می‌شود.

سخنگوی صنعت آب کشور ادامه داد: فاز پیش از سیلاب به پیش‌بینی و پیش‌آمادگی‌های لازم در بخش وزارت نیرو و سایر دستگاه‌ها باز می‌گردد. بدون شک یک پیش‌بینی دقیق یک پیشگیری خوب را با خود به همراه می‌آورد. پیش بینی اینکه این میزان بارش و روا ناب و سیل، به چه میزان و به چه صورت و با چه شدت در رودخانه‌های مختلف رخ خواهد داد، موضوعی است که بررسی آن توسط ستاد مدیریت و پشتیانی سیلاب وزارت نیرو مورد بررسی و تحلیل قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به نقش سدها در کنترل سیلاب سیستان و بلوچستان اظهار داشت: پهنه بارشی که در استان سیستان و بلوچستان به ویژه در جنوب استان به وقوع پیوست، وسیع و گسترده بود و علاوه بر شهرهای ساحلی و شهرهای کنارک و چابهار، حوضه‌های آبریز و بالادست سدها را در برگرفت.

این مقام مسؤول خاطرنشان کرد: با حجم ذخیره‌ای که برای تله‌اندازی سیلاب در سدهایی همچون پیشین، زیردان و کهیر ایجاد شده بود، موجب شد سیلاب‌های بالادست حوضه سد که بارش‌های اصلی در این نواحی بود، به تأخیر بیفتد تا سیلاب پایین دست فروکش کند؛ بنابراین سدها از هم‌افزایی دو پیک بالادست و پایین دست جلوگیری کردند.

سخنگوی صنعت آب ایران نقش دیگر سدها را پیک‌زایی در سیلاب خواند و گفت: چه به دلیل حجم ذخیره برای تله‌اندازی در سیلاب و چه به دلیل روند یابی مخزن یا عملکرد مخزن، وقتی یک سیل با شدت زیاد در یک رودخانه تنگ حرکت می‌کند؛ وقتی یکباره در محدوده پهن به اسم مخزن سد وارد می‌شود، فرصتی برای مستهلک شدن می‌یابد.

وی عنوان کرد: دبی ورودی به سد کهیر در بارش‌های اخیر ۹۳۰۰ مترمکعب در ثانیه بود که در لحظه خروج به ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ مترمکعب در ثانیه کاهش پیدا کرد. در سد زیردان نیز دبی ورودی از ۲۱۰۰ مترمکعب در ثانیه به ۶۵۰ مترمکعب در ثانیه کاهش پیدا کرده است. یعنی از شدت پیک‌زایی سیلاب کاسته و مانع تداخل سیلاب‌های بالادست و پایین دست شد.

بزرگ‌زاده حاصل این مدیریت را در جلوگیری از تلفات انسانی مؤثر دانست و بیان داشت: اگر این زیرساخت‌ها نبود با یک فاجعه روبرو بودیم. در سیلاب گونو که در خرداد ۸۶ در سیستان و بلوچستان رخ داد، ۱۱۲ نفر جان باختند. در جبهه بارشی اخیر که در ایران و کشورهای همسایه رخ داد، با وجود حجم بارشی یکسان شاهد بودیم که حتی در شهرهای مدرنی مانند دبی تعدادی کشته شدند و خدمات شهری به مدت چند روز مختل شد. این مسئله نشانگر آن است که زیرساخت‌ها و مدیریت بهره‌برداری از سدها در ایران نقش خود را به درستی ایفا کردند.

سخنگوی صنعت آب کشور، دلیل ماندگاری آب در منطقه دشتیاری بعد از بازگشایی سد بالادست را پست بودن ارتفاع زمین این منطقه عنوان کرد و گفت: به همین دلیل هدایت سیلاب‌ها به آن ناحیه انجام می‌شود. رفع مشکلات دشتیاری نیازمند بازنگری در مبانی شهرسازی در بلندمدت است.

کد خبر 6097625

دیگر خبرها

  • مدیریت بحران اردبیل در آماده باش کامل
  • بارش‌های سیل‌آسا اردبیل را در بر می‌گیرد
  • وعده سخنگوی صنعت آب برای سیستان و بلوچستان/سدها لبریز شدند
  • کمبود آب بلوچستان تا ۴ سال آینده رفع می شود
  • تشکیل ستاد مدیریت بحران در سازمان امور عشایر
  • ‍ نشست ستاد بحران ایلام برای روستای سیل‌زده «تختان» دهلران‌
  • ثبت بیش از ۵۴۰ هزار تردد بین استانی در جنوب سیستان و بلوچستان
  • سازمان بنادر و دریانوردی چه برنامه‌ای برای حضور دانش‌بنیان‌ها دارد؟
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی فارس
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی استان فارس