Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره هواشناسی دریایی چابهار گفت: با وجودی که قوی ترین طوفان‌های حاره‌ای در حومه آمریکای شمالی شکل می‌گیرند اما ۲ درصد از این طوفان‌های ویرانگر در محدوده تأثیر بر سواحل جنوب ایران فعالیت می‌کنند. ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۸ استانها سیستان و بلوچستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، محمدرضا سالاری فنودی بعد از ظهر امروز در دومین روز از نشست مدیران هواشناسی استان های ساحلی کشور در چابهار اظهار داشت: سواحل جنوب کشور به ویژه سیستان و بلوچستان بیشترین تأثیر از پدیده‌های مخرب اقیانوسی را دارند به طوری که در جریان طوفان حاره‌ای کیار به بخش‌هایی از سواحل سیستان و بلوچستان خسارت وارد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره هواشناسی دریایی چابهار ادامه داد: یکی از مهمترین دلایل بروز خسارت‌های طوفان  بالا آمدن سطح آب دریا است که به سبب فشار کم، باد زیاد و موج های بلند، می‌تواند باعث جاری شدن سیل قابل توجه بشود در نوارهای ساحلی شود. در جریان طوفان کیار که پاییز امسال سواحل استان را تحت تأثیر قرار داد، بالا آمدن آب دریا در سواحل کم ارتفاع کنارک و بریس حتی بیشتر از برخی سواحل هند بود.

هواشناسی ایران 98/11/30|آغاز بارش برف و باران/ فردا دمای هوا 8 درجه‌ کاهش می‌یابداطلاعیه هواشناسی کشاورزی برای روزهای آیندههواشناسی ایران 98/11/29|آغاز بارش شدید برف از فردا/ شنبه آینده سامانه بارشی جدید وارد کشور می‌شود

وی ادامه داد: تشکیل طوفان حاره‌ای حداقل هشت شرط عمده دارد که مهمترین آن‌ها دمای آب اقیانوس است به نحوی که دمای سطح آب تا عمق 50 متری باید حداق 26.5 درجه سلسیوس باشد و هسته آب گرم به عنوان چشمه تغذیه کننده سیکلون حداقل 2 درجه گرمتر از دمای متوسط آب اقیانوس باشد.

سالاری فنودی افزود: رطوبت مناسب هوا در لایه‌های مختلف جو، وجود سرعت مناسب باد و وجود فاصله حداقل 550 کیلومتری از خطر استوا از دیگر شرایط تشکیل طوفان‌های حاره‌ای است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در 45 سال منتهی به سال 2015 حداقل 30 طوفان حاره‌ای به صورت مستقیم یا غیرمستقیم سواحل جنوب ایران را تحت تأثیر قرار داده است.

رئیس اداره هواشناسی دریایی چابهار با بیان اینکه طوفان «گونو» خطرناکترین طوفانی بوده که در یک حدود یک دهه اخیر به سواحل جنوب اسران برخورد کرده است، گفت: در جریان فعالیت این طوفان ارتفاع موج در ساحل چابهار به حدود 6.5 متر رسید و دستگاه موج نگار هواشناسی از کار افتاد. وجود مخاطرات جوی-دریایی در چابهار ایجاب می‌کند که ویژگی های اقلیمی آن در طرح‌های توسعه‌ای لحاظ شود.

انتهای پیام/392/ س

R7843/P/S6,65/CT11

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان سواحل جنوب حاره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۹۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس داده‌ها و اطلاعات بارش‌های سازمان هواشناسی کشور از ابتدای سال جاری آبی تا (۱۳ اردیبهشت ماه) بیشترین کاهش بارش با منفی ۴۳ درصد مربوط به استان قزوین است.

پس از قزوین، استان‌های سمنان و تهران به ترتیب به رشد منفی ۴۱.۳ و ۳۹.۸ درصد در رده‌های دوم و سوم کمترین بارش‌ها در بازه اشاره شده قرار دارند. میزان کاهش بارش در تهران ۹۳.۵ میلیمتر بوده؛ این در حالی است که با وجود بارش‌های قابل توجه طی روزهای اخیر در کشور، اما همچنان بارش‌ها در ۲۲ استان منفی است. بارش‌ها در استان‌های ایلام، خراسان جنوبی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد نسبت به دوره بلندمدت افزایش یافته است.

بیشترین بارش‌ها برای استان سیستان و بلوچستان با رشد ۵۴.۲ درصدی، یزد ۴۱.۵ درصد و خراسان جنوبی با ۱۹.۷ درصد ثبت شده است.

در مجموع از ابتدای سال آبی جاری تا (۱۳ اردیبهشت ماه) بارندگی در کشور ۸.۹ درصد و میزان بارندگی‌ها در کشور در بازه زمانی ذکر شده ۱۸.۶ میلیمتر کاهش یافته است.

کد خبر 6096428

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۲ درصدی جابجایی مسافر در جنوب سیستان و بلوچستان
  • شبکه آب ۲۸ روستای سیل‌زده جنوب سیستان و بلوچستان متصل شد
  • ثبت ۵۴۰ هزار و ۳۸۸ تردد بین استانی در جنوب سیستان و بلوچستان
  • ثبت بیش از ۵۴۰ هزار تردد بین استانی در جنوب سیستان و بلوچستان
  • ۴۰ درصد گندمزارهای سیستان و بلوچستان درو شد
  • برداشت جلبک‌های دارویی از سواحل صخره ایی منطقه رمین چابهار
  • ساخت سد کهیر از زیر آب رفتن کنارک و ۳۰ روستا جلوگیری کرد
  • ساخت سد کهیر از زیرآب رفتن کنارک و ۳۰ روستا جلوگیری کرد
  • کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • خطر سیل در کمین نان مردم جنوب کشور