Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، محمدرضا سالاری فنودی رییس اداره هواشناسی دریایی چابهار در دومین روز از نشست مدیران هواشناسی استان‌های ساحلی کشور در چابهار اظهار داشت: سواحل جنوب کشور بویژه سیستان و بلوچستان بیشترین تأثیر از پدیده‌های مخرب اقیانوسی را دارند به طوری‌که در جریان توفان حاره‌ای کیار، به بخش‌هایی از سواحل این استان خسارت وارد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او  ادامه داد: یکی از مهمترین دلایل بروز خسارت‌های توفان بالا آمدن سطح آب دریاست که به سبب فشار کم، باد زیاد و موج‌های بلند می‌تواند باعث جاری شدن سیل قابل توجه در نوارهای ساحلی شود.

دبیر تهک دریایی هواشناسی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در جریان توفان کیار که پاییز امسال سواحل استان را تحت تأثیر قرار داد، بالا آمدن آب دریا در سواحل کم ارتفاع کنارک و بریس حتی بیشتر از برخی سواحل هند بود.

وی ادامه داد: تشکیل توفان حاره‌ای حداقل هشت شرط عمده دارد که مهمترین آنها دمای آب اقیانوس است به نحوی که دمای سطح آب تا عمق ۵۰ متری باید حداقل ۲۶.۵ درجه سلسیوس و هسته آب گرم به عنوان چشمه تغذیه کننده سیکلون حداقل ۲ درجه گرمتر از دمای متوسط آب اقیانوس باشد.

سالاری افزود: رطوبت مناسب هوا در لایه‌های مختلف جو، وجود سرعت مناسب باد و فاصله حداقل ۵۵۰ کیلومتری از خطر استوا از دیگر شرایط تشکیل توفان‌های حاره‌ای است.

او  گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که در ۴۵ سال منتهی به سال ۲۰۱۵ حداقل ۳۰ توفان حاره‌ای به صورت مستقیم یا غیر مستقیم سواحل جنوب ایران را تحت تأثیر قرار داده است.

رییس اداره هواشناسی چابهار با بیان اینکه توفان «گونو» خطرناکترین توفانی بوده که در حدود یک دهه اخیر به سواحل جنوب ایران برخورد کرده است، افزود:در جریان فعالیت این توفان ارتفاع موج در ساحل چابهار به حدود ۶.۵ متر رسید و دستگاه موج نگار هواشناسی از کار افتاد.

او  خاطرنشان کرد: وجود مخاطرات جوی-دریایی در چابهار ایجاب می‌کند که ویژگی‌های اقلیمی آن در طرح‌های توسعه‌ای لحاظ شود.

انتهای پیام.ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هواشناسی سیستان و بلوچستان وضعیت آب و هوا حاره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۱۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۱۵ اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، کارشناس اداره کل هواشناسی هرمزگان گفت: امروز در برخی از نقاط استان از جمله مناطق غربی و شمالی، ارتفاعات، و با احتمال کمتر برخی مناطق مرکزی، شرقی و دریایی استان رگبار پراکنده باران و رعد و برق با احتمال افزایش لحظه‌ای سرعت باد پیش بینی می‌شود.

مجتبی حمزه نژاد افزود: توصیه می‌شود از قرارگیری در حریم رودخانه‌های فصلی، صعود به ارتفاعات و چرای دام در ارتفاعات بویژه در غرب و شمال استان اجتناب شود.

وی گفت: امروز خلیج فارس با وزش باد‌های جنوب شرقی و تنگه هرمز با وزش باد‌های جنوب غربی نسبتا مواج خواهد شد. همچنین در پاره‌ای نقاط بویژه در خلیج فارس احتمال وقوع تندباد لحظه‌ای همراه با رگبار باران و رعدوبرق پیش بینی می‌شود.

حمزه نژاد افزود: در ساعات بعدازظهر روز یکشنبه با افزایش باد‌های جنوب غربی- شمال غربی دریا نسبتا مواج خواهد شد. سرعت باد در تنگه هرمز و بخش‌هایی از خلیج فارس گاهی به بیش از ۳۶ کیلومتر بر ساعت خواهد رسید که توصیه می‌شود در این مدت شناور‌های سبک، صیادی و تفریحی از رفت و آمد خودداری کنند و تمهیدات لازم برای رفت و آمد ایمن سایر شناور‌ها در نظر گرفته شود.

بیشتر بخوانید؛ پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۱۴ اردیبهشت

وی گفت: به لحاظ دمایی از امروز تا اواسط هفته روند افزایشی دمای بیشینه خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • بررسی از پروژه تأمین‌کننده آب آشامیدنی منطقه جنوب استان در سمیرم
  • ضرب‌الاجل رژیم صهیونیستی برای تخلیه ساکنان شرق رفح
  • سود حداقل 28 درصد سالیانه تضمینی با خرید واحدهای سرمایه گذاری صندوق املاک و مستغلات «امین شهر»
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • ثبت بیش از ۵۴۰ هزار تردد بین استانی در جنوب سیستان و بلوچستان
  • برداشت جلبک‌های دارویی از سواحل صخره ایی منطقه رمین چابهار
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  • پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۱۵ اردیبهشت
  • تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران